La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 5 de març del 2020

El lloro gòtic


Foto: Doug Janson [Wikimedia Commons]

El lloro de Pesquet (Psittrichas fulgidus), també conegut com el lloro vulturí o lloro aguilenc, és l'únic membre del seu gènere, el gènere és també l'únic membre de la subfamília Psittrichadinae. És endèmic de la selva muntanyosa de Nova Guinea.

Té una longitud total aproximada de 46 cm i un pes de 680 a 800 g. El seu plomatge és negre, amb una tonalitat grisenca al pit, i una panxa vermella, El mascle adult té una taca vermella darrere de l'ull.

L'absència de plomes al cap li dóna una aparença de rapau. Aquesta característica podria ser deguda a una adpatació evolutiva per tal d'evitar que les plomes del cap s'enganxin entre elles per l'acció de les figues de les quals s'alimenta.

Se sap poc sobre els seus hàbits de cria en estat salvatge. La femella pon dos ous en un niu dins un gran arbre buit. Viu en parelles o en grups de fins a 20 individus.

Les plomes del lloro de Pesquet són molt apreciades i la seva demanda és cada cop més popular en avicultura. La pèrdua d'hàbitat també presenta un problema. Tot plegat posa en risc la pervivència de l'espècie que ha estat declarada com a vulnerable a la llista vermella de les espècies amenaçades de la International Union for Conservation of Nature (UICN).

A internet s'ha popularitzat amb el sobrenom de "Dracula parrot".


Foto: Peter Tan [Wikimedia Commons]


Foto: Ltshears [Wikimedia Commons]


Foto: bogniets, adaptada per Snowmanradio [Wikimedia Commons]


Foto: Greg Hume [Wikimedia Commons]





Per saber-ne més:
Psittrichas fulgidus [Wikipedia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.