La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 20 de juliol del 2021

El primer vaixell de vapor

Tal dia com avui de 1807, l'enginyer Robert Fulton realitzava la primera prova del seu vaixell de vapor al port de Nova York. Un fet històric que va revolucionar la navegació, minimitzant la dependència de vents i corrents.

Imatge: Project Gutenberg

Tal vegada, però, el vaixell de vapor més famós del món és Willie. El primer curtmetratge distribuït per Disney que presentava a Mickey Mouse i la seva xicota Minnie. Encara que realment va ser el tercer curtmetratge de Mickey, aquest va ser el seu primer gran èxit.

Es tracta d'una animació en blanc i negre que dura una mica més de 7 minuts i que és el primer curt animat amb música i so sincronitzats amb la imatge durant tota la pel·lícula. No hi ha diàlegs i el mateix Walt Disney es va encarregar de posar les veus, només se sentien grunyits, crits o xiulades dels protagonistes.

Algunes escenes van ser censurades durant anys per utilitzar als animals com a instruments. A més a més, es va utilitzar com a melodia una cançó popular estatunidenca (Turkey in the Straw) que, a principis del s. XX, s'utilitzava en espectacles en els quals, cantants blancs es pintaven la cara de negre i cantaven cançons en les quals ridiculitzaven la població afroamericana.


Aquest curtmetratge va néixer com a homenatge a Buster Keaton i el seu llargmetratge Steamboat Bill Jr. de 1928. 








Podeu veure el curtmetratge de Disney en aquest enllaç: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.