La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 7 d’octubre del 2021

Les Set Meravelles Naturals (6) Parc Nacional de Komodo


Imatge: Syselpunk 

El Parc Nacional de Komodo és una altra de les Set Meravelles Naturals.
Es troba en el centre d'un arxipèlag d'Indonèsia format per tres grans illes; Komodo, Rinca i Padar, i per nombroses illes petites, totes d'origen volcànic.
Es va fundar en 1980 amb l'objectiu de protegir el drac de Komodo, objectiu que es va ampliar per a preservar la flora i la fauna de la regió, incloent-hi les zones marítimes.
La seva topografia ofereix grans contrastos: platges de sorra blanca, sabanes àrides, muntanyes rocoses, boscos de vegetació exuberant, sempre verds, i esculls coral·lins.
És una reserva important d'espècies endèmiques, moltes d'elles procedents d'Oceania i de territoris veïns que, en quedar aïllades, van evolucionar diferenciant-se de l'espècie originària. Destaca el drac de Komodo, el llangardaix més gran del món, arriba a pesar 70 quilos i assoleix els 3 metres de llarg, la seva mossegada és mortalment verinosa. També podem trobar altres rèptils com el pitó reticulat, més de 70 espècies d'ocells, el cérvol de Timor i el macaco menjacrancs.
En els seus fons marins, són impressionants els esculls de corall i les nombroses espècies de peixos i esponges. Posseeix una gran biodiversitat perquè és ruta de migració de dofins, taurons, mantes gegants, balenes i tortugues.


Imatge: Kelly Marvella 


Imatge: Pambudiyoga 


Imatge: Jorge Láscar 


Imatge: Arbasbarong 

El famós drac de Komodo


Imatge: Akhmat haridi 

Espectacular documental sobre aquesta terra de dracs: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.