La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 21 de febrer del 2023

ISIDRE NONELL

Isidre Nonell i Monturiol (1872-1911) va morir a Barcelona el 21 de febrer de 1911.


Va ser un pintor català pertanyent al corrent artístic del modernisme.

La seva obra destaca pel seu enfocament realista i pel seu interès a retratar la vida quotidiana de les classes treballadores; en aquest sentit, són molt conegudes les seves gitanes.

Nonell va rebre la seva formació artística a l'Escola de Belles arts de Barcelona, però va abandonar els estudis per a formar part del grup artístic Els Quatre Gats, on va establir amistat amb altres artistes de l'època, com Ramon Casas, Opisso o Santiago Rusiñol. Després de viatjar per Europa i visitar museus i exposicions d'art, Nonell va començar a desenvolupar el seu propi estil, que es caracteritza per la simplificació de les formes i l'ús de la llum i el color per a crear atmosferes emotives.

Nonell va pintar principalment escenes urbanes i retrats, i la seva obra es caracteritza per la seva sensibilitat cap als temes socials i la seva capacitat per a transmetre emocions a través de la pintura. El seu estil, influït pel postimpressionisme francès, es caracteritza per l'ús de pinzellades soltes i vibrants i una paleta cromàtica limitada, que emfatitza el contrast entre llums i ombres.




Imatge: Sotheby's 




Imatge: MNAC 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.