La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 23 d’agost del 2022

LA SIRENETA DE COPENHAGUEN


Imatge: Kevan (CC) 

El 23 d'agost de 1913 s'instal·lava La Sireneta de Copenhaguen. Reconeguda com el símbol de la ciutat, és una estàtua que es troba en la badia del port de la capital danesa.

Va ser encarregada pels propietaris de la famosa fàbrica de cervesa Carlsberg i realitzada per l'escultor Edvard Eriksen. Mesura poc més d'un metre, és de bronze, pesa gairebé 180 quilos i és un homenatge a l'escriptor Hans Christian Andersen, conegut mundialment per diversos contes infantils: "L'aneguet lleig", "El soldadet de plom", "La reina de les neus", "El vestit de l'emperador" i, per descomptat, "La sireneta".

Originàriament, la model de l'escultura havia de ser Ellen Prize, famosa ballarina danesa que havia tingut un gran èxit amb el ballet basat en el conte de "La sireneta". La ballarina es va negar a posar nua i va ser la dona l'artista qui va ocupar el seu lloc; el cap i el rostre, però són els de la ballarina.

Al llarg de la seva vida, La Sireneta ha estat objecte de molts actes vandàlics, però s'ha pogut restaurar gràcies al fet que es conserven els motlles originals.

Com a curiositat, l'escultura va viatjar a Xangai l'any 2010 per a presidir el pavelló de Dinamarca en l'Exposició Universal que va tenir lloc a la ciutat xinesa.

És el monument més visitat de la ciutat i declarat monument nacional de Dinamarca encara que molts espectadors s'emporten una decepció quan la veuen per primera vegada a causa de la seva petita grandària. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.