La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 8 de maig del 2019

Les farigoles de La Vall

La primavera avança, imposant els seus ritmes, sovint capriciosos, les farigoles a La Vall ens ofereixen l'espectacle entendridor de la seva modèstia floral, guarnint els marges rocosos dels camps amb petites catifes tenyides d'un color morat pàl·lid i escampant la seva fragància intensa, tan característica. Passejar per les nostres contrades aquests dies convida a gaudir de la vista i de l'olfacte, omplint els nostres sentits i deixant-nos una sensació de benestar i de placidesa.



Són dies de tràfec per a les abelles. En plena temporada de cria, encara poden trobar algunes flors restants de romaní i un bé de Déu de farigoles. Amb aquesta barreja floral s'obtindrà una mel típica de la zona, mel de flors de romaní i farigola, aromàtica i molt gustosa.
És el temps on corren els eixams i, perquè no es perdin, els apicultors posem caixes buides en diversos indrets de la zona, esperant que siguin localitzades per les abelles i les considerin un habitacle digne per quedar-se a viure i fer una nova família.




També et pot interessar:

L'eixam 
Mireu quin eixam! 
Petit eixam 
Caçant l'eixam 
De l'eixam al rusc 
Un eixam a l'escola 

Mel de farigola
Mel de Romaní

La mel de mil flors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.