Menjar productes de temporada, a més de ser més econòmics, ens protegeixen en totes les estacions de l'any oferint-nos els nutrients que necessitem. En la tardor, ens ajuden a reforçar les nostres defenses davant l'arribada de l'hivern.
Et proposem gaudir dels aliments tardorencs amb una amanida calenta molt especial. Un plat reconfortant, ple de color i amb diferents textures.
Per a preparar unes quatre racions necessitarem:
- 4 figues fresques
- 300 grams de carabassa
- 250 grams de cols de Brussel·les
- 3 cebes vermelles mitjanes
- 1 cabeça d'all
- farigola fresca
- 300 grams de formatge de cabra de rul·lo
- 2 cullerades de mel de l'àvia Clementina
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra de l'àvia Clementina
- 4 cullerades de vinagre balsàmic
- sal i pebre al gust
Començarem preescalfant el forn a 200 °C.
Mentrestant rentem i tallem les figues en quatre o vuit trossos, depenent la grandària d'aquests.
Pelem i tallem les hortalisses: les cebes en quarts, les cols de Brussel·les per la meitat, la carabassa en mitges rodanxes d'uns 2 cm de gruix i separem i pelem els grans d'all. El truc d'aquesta recepta està a tallar els productes a la grandària necessària perquè tot s'enforni al mateix temps.
Ho passem tot a un recipient gran, salpebrem i afegim unes branquetes de farigola fresca, l'oli, la mel i el vinagre balsàmic. Removem tot bé i passarem a un recipient per a forn al qual prèviament li hem posat paper d'enfornar.
Enfornem durant 30-35 minuts comprovant que estigui daurat (a mitja cocció removem una mica).
Retirem del forn, i acompanyarem l'amanida amb uns brins de farigola fresca i unes rodes de formatge de cabra, decorem amb un rajolí de mel o xarop d'auró.
I llest, servim abans que es refredi i a gaudir!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.