Crues o cuinades, aporten textures, sabors i colors als nostres àpats.
Malauradament, la comercialització d'aquests meravellosos productes alimentaris, ha prioritzat l'aspecte extern per sobre del sabor.
Ens hem acostumat a veure'ls nets, polits, fins i tot encerats; semblaria com si estiguéssim comprant boletes per a la decoració nadalenca.
A poc a poc, hem anat oblidant els sabors poderosos de les fruites i verdures ben conreades i collides a temps, com es feia abans. Ara, podem trobar productes de temporada durant tot l'any, oblidant-nos del fet que són precisament això, productes de temporada, la qual cosa vol dir que, quan els comprem fora del seu període natural de maduració, estarem consumint un producte que ha estat recol·lectat abans d'hora i madurat en cambres, amb la subseqüent pèrdua de propietats nutritives i organolèptiques.
---
Pintura a l'oli de l'artista barroc flamenc Alexander Coosemans (Antwerp, 1627-1689), especialitzat en natures mortes.
Imatge: Bowes Museum.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.