La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 26 d’octubre del 2021

Les Set Meravelles Naturals (7) l'Amazònia

Avui publiquem l'última de les entrades sobre les Set Meravelles Naturals del Món: l'Amazònia.


Imatge: elclarinweb

Amb set milions de quilòmetres quadrats repartits entre nou països (Bolívia, el Brasil, Colòmbia, l'Equador, la Guaiana Francesa, Guyana, el Perú, Surinam i Veneçuela), és el bosc tropical més gran del planeta. Es desenvolupa al llarg de la conca del riu Amazones i és coneguda com "el Pulmó del Món", regulant el cicle del carboni i del canvi climàtic a més de posseir la biodiversitat més gran del món.
Hi viuen 427 espècies de mamífers, 1.300 espècies d'ocells, 378 espècies de rèptils i més de 400 espècies d'amfibis. Destaquen els peresosos, els jaguars, els pumes, els micos, els tapirs, els dofins de riu, les àguiles-harpia, els guacamais, els tucans, les tortugues, els caimans, els cocodrils, les anacondes, les verinoses granotes-dard o les granotes-cristall.
Quant a la flora, trobem arbres de tota mena, la meitat de les espècies valorades per la seva fusta exòtica. A les llacunes, hi podem veure la Victòria règia o Victòria amazònica que és el més gran de tots els nenúfars.

Un dels grans problemes d'aquesta regió i de la Terra és la tala descontrolada d'arbres.
Es fa absolutament necessari lluitar contra la desforestació d'aquests boscos que ens regalen una gran varietat d'aliments com la iuca, el plàtan, el blat de moro, i moltes i diverses fruites tropicals...) així com la seva fabulosa biodiversitat, el seu poder per a conservar l'aigua i, per descomptat, per a produir oxigen i assimilar el CO₂.


Imatge: Aymatth2 

Imatge: מרשמלוני 


Imatge: Neil Palmer 


Imatge: Alexander Gerst 


Imatge: fotonatura 


Imatge: Ana_Cotta 


Imatge: Neil Palmer/CIAT 

 


Imatge: Marcelo85photo 


Imatge: Lechatsylvestre 


Imatge: Ivancana 


Us proposem donar un cop d'ull a aquest magnífic documental que estem segurs que us fascinarà:




Per saber-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.