Mai ens cansaríem de parlar sobre el nostre producte estrella: la mel. Sí, aquest dolç líquid que fabriquen les abelles utilitzant el nèctar de les flors.
La mel està composta per sucre, una mescla d'aminoàcids, vitamines, minerals, ferro, zinc i antioxidants. És el perfecte edulcorant natural (sense oblidar les seves propietats antiinflamatòries, antioxidants i antibiòtiques).
Els usos més comuns de la mel en les persones són: per via oral per a tractar la tos i en forma tòpica per a tractar les cremades i afavorir la curació de les ferides.
Són molts els beneficis de consumir mel; pel seu contingut de fructosa i glucosa, regula el sucre en la sang, facilita la producció de glucogen del fetge, ajuda a produir una petita secreció d'insulina que permet crear melatonina facilitant el somni, i redueix el restrenyiment, entre altres.
Us proposem una altra manera de consumir la mel en forma de postres que faran les delícies de petits i grans. Una recepta súper-fàcil!
Flam amb pinyons i mel.
Ingredients:
- 250 ml de llet
- 2 ous
- 40 g de pinyons
- 60 g de mel de flor del taronger
- 1 cullerada de vainilla
Preparació:
Primer batrem bé els ous, la llet, la mel de flor del taronger i la cullerada de vainilla.
A continuació picarem els pinyons (en podem reservar uns quants per a la decoració final) i els afegirem a la mescla. També els podem utilitzar sencers, i, si ho preferiu, prèviament torrats.
Posarem una cullerada de mel en el fons de cinc flameres individuals i les omplim amb la mescla.
Els fem coure al bany maria durant 45 minuts. Quan s'hagin refredat els posarem a la nevera i llestos!
Només ens quedarà afegir una miqueta de mel i els pinyons reservats en el moment d'emplatar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.