És temporada de figues, una fruita dolça i saborosa que gaudim a l'estiu.
Present a tota la Mediterrània, Espanya n'és un dels principals productors i també, un dels principals consumidors; per aquest motiu no se n'exporta gaire. Fora de l'àrea mediterrània és considerada una fruita exòtica.
Es creu que ha acompanyat a la humanitat des dels inicis. Apareix en totes les religions i cultures des de l'antiguitat. Podem veure-la en jeroglífics egipcis, Plató deia que era la seva fruita preferida i Galè aconsellava el seu consum als atletes olímpics.
Les figues són riques en hidrats de carboni, fibra i minerals; regula el trànsit intestinal i ajuda a controlar el colesterol i la glucosa en sang. El seu poder saciant també ajuda a controlar el pes i es recomana consumir figa fresca com aperitiu per a reduir l'apetit.
És beneficiosa per a la pell pels seus efectes antioxidants i el seu contingut en psoralèn, el qual s'empra per a tractar èczemes i psoriasis.
Us pot interessar també:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.