La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 5 d’octubre del 2022

LA MEL I LA TARDOR

Acabem d'acomiadar l'estiu i donem la benvinguda a l'estació de la recol·lecció de nous, ametlles i castanyes. La tardor ens porta productes com les pomes, les carabasses, les figues, les cols, les xirimoies, les magranes, les mandarines, peres, codony i raïm... i els bolets! Aliments de temporada, rics en vitamines, que ens ajuden a combatre el cansament i la falta d'energia propis d'aquesta època. A més, estan en la seva esplendor hortalisses com els moniatos, les albergínies, les bledes, els espinacs, els pebrots i les pastanagues.

Durant la tardor tornen els refredats i les grips; patim baixades de defenses i insomnis, o sigui que hem de protegir-nos i donar-nos més energia, per això la mel és un aliment indispensable.

No totes les mels ens beneficiaran igual que la mel pura. Les mels industrials, per a evitar la seva cristal·lització, solen escalfar-se a més de 60 graus perdent part de les seves propietats, enzims i antioxidants.
La mel natural és eficaç contra refredats i grips calmant el mal de coll pel seu efecte antioxidant i antiviral. Podem prendre una cullerada de mel crua de farigola amb aigua calenta i llimona o bé utilitzar una mel natural de llimoner.
La mel crua de romaní actua com a tònic estomacal, ajudant a fer la digestió i la mel de nespra fa de laxant natural per prevenint el restrenyiment.
La mel d'ametller amb vinagre de poma ajuda amb els problemes cardíacs, articulars i de colesterol.
La mel de flor de taronger, consumida amb un iogurt, abans de ficar-nos al llit, millora el descans, combatent l'insomni.
La mel d'espígol barrejada amb sucre i oli d'oliva és una excel·lent màscara natural per a hidratar la pell seca i clivellada.
I, si a la pasta de dents li afegegim una petita quantitat de mel natural, ens ajudarà a blanquejar-los.

A més de tot això, la tardor altera l'ànim al 70% de les persones provocant una sensació de tristesa i apatia. Això es deu al fet que els dies s'escurcen i minven les hores de sol claus en la producció de certes hormones en el cervell com la melatonina, que augmenta i tenim més son, i la serotonina ("hormona de l'humor"), que disminueix i provoca tristor.

Per a estimular els nivells de serotonina us proposem un remei natural a base de peres i mel:

Confit de peres amb mel

Necessitarem tres peres conferència i un got de mel de romaní.

Per a la seva elaboració, cal pelar les peres a tires de dalt a baix, deixant algunes tires sense pelar, i les tallarem verticalment en quatre trossos.

Les posarem en un pot ampli amb tapa hermètica i les cobrirem amb la mel de romaní. Tanquem el pot i el deixarem reposar 9 dies.

Al desè dia les peres hauran deixat anar aigua i tot estarà bastant líquid. Ho podem prendre directament o colar-ho i passar-ho a una ampolla. Haurem de prendre un gotet cada dia, a primera hora del matí.

Aquest remei estimula la producció de serotonina, i resulta ser un antidepressiu natural que , a més a més, ajuda a prevenir l'insomni pel seu contingut en triptòfan que és un excel·lent relaxant.

Rebem la tardor amb millor humor i més energia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.