La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 17 de novembre de 2022

LES BEGUDES CALENTES, ESCALF I SALUT

Baixada de temperatures a la vista!

Qui no s'ha relaxat després d'un dia esgotador, llegint una novel·la interessant, mirant el teu programa preferit a la tele, xerrant amb aquella persona especial, embadalit davant la llar de foc... amb una reconfortant beguda calenta a la mà? A més de calmar-nos, les begudes calentes alleugen els símptomes del refredat i ens fan entrar en calor.

Coneixem la sensació, però potser no en coneixem tots els beneficis:

  • Ajuden a perdre greix corporal i depuren les toxines acumulades, a més de fer-nos sentir més sadollats.
  • Són una gran ajuda per a combatre els dolors menstruals, pel fet que la calor té un efecte relaxant sobre els músculs abdominals.
  • Milloren la circulació sanguínia afavorint l'activitat nerviosa i muscular, fent que el cor bombi amb més força.
  • Ajuden amb la digestió, per la qual cosa és aconsellable beure aigua tèbia mitja hora abans de menjar i, després, prendre una infusió o un cafè calent.
  • Són un remei natural per a la congestió nasal, el mal de coll i la tos. A més de les clàssiques infusions de mel i llimona, les sopes calentes també són una bona opció.
  • A més d'eliminar les toxines corporals, ajuden a la nostra pell afavorint-ne l'elasticitat, la nutrició i la seva humitat natural.
  • L'aigua és un excel·lent diürètic però també moltes fruites i verdures. Si afegim una mica de temperatura a la beguda, aconseguirem arrossegar més toxines i ajudem el nostre organisme a lluitar millor contra les infeccions.

Hem de tenir en compte la temperatura de les begudes, que mai s'han de prendre bullint per a no danyar les mucoses.

Com és habitual, des de l'Àvia Clementina et proposem una recepta amb el nostre ingredient estrella: la mel.

Infusió de canyella amb llet, xocolata i mel

Ingredients (2-4 persones):

  • 250 g de xocolata negra (també pots utilitzar l'habitual per a postres)
  • 1/2 litre de llet semidesnatada
  • 1 escorça de canyella
  • 2 cullerades de mel
  • canyella en pols

Elaboració:

Escalfem la llet amb l'escorça de canyella deixant infusionar uns deu minuts i retirem la canyella.
Afegim la mel i la xocolata trossejada, remenant constantment fins que la xocolata s'hagi fos.
Servim en tasses i empolvorem amb una miqueta de canyella en pols.

La combinació de mel i canyella millora la digestió i té efectes bactericides i antioxidants... Bon profit!

---

També et pot interessar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.