La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 31 d’octubre de 2019

Cuinar amb mel


Foto (detall): Scott Bauer, USDA ARS [Wikimedia Commons]

Ja coneixem els beneficis de la mel per a la salut. Les seves propietats terapèutiques, energètiques, tonificants i antisèptiques, la fan un magnífic aliment molt recomanable. Per no parlar del seu sabor únic i inimitable.
Tant quan comparteix protagonisme, com en el cas del tan conegut "mel i mató", com quan figura com un ingredient més, o com a simple acompanyament, la mel aporta matisos sorprenents i engrescadors.

Entre les quatre províncies de Catalunya, Lleida és la principal productora de mel. La Serra del Montsec, abastant un ampli territori entre les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, la Plana d'Urgell i la Baixa Ribagorça, ofereix unes condicions ideals per a la producció de mel. L'abundant presència de romaní, timó, espígol, farigola i altres flors molt visitades per les abelles, permeten als apicultors recol·lectar el valuós nèctar ja transformat en una mel d'altíssima qualitat.
Els restauradors de la zona, seguint la vella tradició, incorporen la mel als seus plats fins al punt que aquesta acaba constituint tot un senyal d'identitat.





Avui us proposem una visita a a diverses pàgines en les quals podeu trobar receptes per a tots els gustos i preferències.
Esperem que us animeu a preparar-les a casa. I, bon profit!

Enllaços:

La cuina de la mel [femturisme.cat]
10 receptes amb mel [cuina.cat]
Deu plats amb mel per celebrar Sant Ponç [TV3]

Els restauradors del Montsec aposten per la cuina de la mel [Como Pomona]

També en aquest bloc:

Mitjanes de porc al forn amb herbes i mel
Amanida dolca
Vinagreta amb mel

Truita d'espàrrecs de marge
Allioli de codony
La mona de Pasqua

Grips i refredats, les malalties de l'hivern
Xarop natural contra la tos
Infusió de farigola, mel i llimona
Aigua amb mel i llimona
Api-Total, un còctel de salut




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.