La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 31 d’octubre del 2019

Cuinar amb mel


Foto (detall): Scott Bauer, USDA ARS [Wikimedia Commons]

Ja coneixem els beneficis de la mel per a la salut. Les seves propietats terapèutiques, energètiques, tonificants i antisèptiques, la fan un magnífic aliment molt recomanable. Per no parlar del seu sabor únic i inimitable.
Tant quan comparteix protagonisme, com en el cas del tan conegut "mel i mató", com quan figura com un ingredient més, o com a simple acompanyament, la mel aporta matisos sorprenents i engrescadors.

Entre les quatre províncies de Catalunya, Lleida és la principal productora de mel. La Serra del Montsec, abastant un ampli territori entre les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, la Plana d'Urgell i la Baixa Ribagorça, ofereix unes condicions ideals per a la producció de mel. L'abundant presència de romaní, timó, espígol, farigola i altres flors molt visitades per les abelles, permeten als apicultors recol·lectar el valuós nèctar ja transformat en una mel d'altíssima qualitat.
Els restauradors de la zona, seguint la vella tradició, incorporen la mel als seus plats fins al punt que aquesta acaba constituint tot un senyal d'identitat.






Us proposem una visita a a diverses pàgines en les quals podeu trobar receptes per a tots els gustos i preferències.
Esperem que us animeu a preparar-les a casa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.